Kiemelt rendezvények

Kiemelt rendezvények

Békéscsabai Tavaszi Fesztivál
A fesztivált hagyományai arra kötelezik, hogy évről-évre megújulva, a kultúra megannyi műfajának képviselőit felvonultassa, és üde színfoltként hirdesse a tavasz közeledtét. A téltemető-tavaszcsalogató programok a fiatalabbaktól a felnőttekig mindenkit önfeledt kulturális szórakozásra hívnak.

 Tavaszi2.jpg

A programsorozat összeállításánál arra törekedtek, hogy minden művészeti terület legyen elérhető, úgy, mint a komolyzene, könnyűzene, szórakoztató zene, kiállítások, színházi produkciók, könyvbemutatók, népzene, így mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt. Elsődleges szempont volt, hogy egyrészt igényes produkciók jöjjenek létre, másrészt pedig a kultúrának sokféle területe legyen képviselve.

A fesztiválprogramban a külföldi és magyarországi professzionális művészek mellett fellépési lehetőséget biztosítanak a helyi kiemelkedő amatőr és hivatásos művészeti együtteseknek és alkotóknak is.

A Tavaszi Fesztivál sokrétű ajánlata, a kultúra különböző területeinek minden ízlést és igényt kielégítő kínálata, honfitársaink mellett az egyre több, bennünket felkereső külföldi részvétele talán hozzájárul ahhoz, hogy a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál Békés megye elsőrangú kulturális programsorozataként tarthasson számot.

 

 INFORMÁCIÓ:
Csabagyöngye Kulturális Központ
5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.
Tel.: 66/ 449-222
E-mail: info@csabagyongye.com
Web: www.csabagyongye.com